Sovmorgon!

Gud så skönt det är att få sova tills man vaknar själv! Iofs så blev jag väckt av min kära sambos pillandes med datorn, men det var så mysigt ändå! Idag vet jag inte vad vi ska göra riktigt, men vi måste till banken och sen måste vi göra någon liten plan för vad som ska göras! Det är vad som är på gång just nu. Det låter som att hon är klar med frukosten snart..... Gött!!!

Over and out

/Han

Ang kommentarer!

Hej igen!

Har märkt att det inte går att kommentera olika bloggares inlägg, har försökt med flera olika blogg sidor, men det funkar inte! Funkar här på startedoutwithnothing.blogg.se iaf, vilket glädjer mig!

/Han

Länge sedan något hände här?!

Nu har vi varit väldigt inaktiva på bloggen här i nästan en vecka. Men det beror på att vi har varit tvungna att sköta privata saker under en liten period, men nu är det slut på det.
Kollade in Elin Grindemyrs blogg och e-butik precis, tror att hon kan komma långt med sin collection bara hon har rätt kontakter och gör smarta val. Bloggen hittar ni på http://grindemyr.blogg.se/ och hennes e-butik finns på http://grindemyr.se/.

I morgon blir det till att jobba! Har varit lite små seg så får se om det blir jobb eller inte.

/Han.

Egen butik?

Jaa, det är nog så, och har tänkt på det förut, att jag vill ha en egen butik någon gång inom en snar framtid! Men just nu känner jag att jag verkligen vill ha en egen butik där jag kan gå och pyssla, ordna, organisera och se till att alt rullar på som det ska. Det behöver inte vara nåt stort, bara det är roligt och att det fungerar bra ekonomiskt och så. Men vad ska jag ha i min butik då? Det måste ju vara nåt jag är intresserad av. Ska nog ta och skriva ner saker som jag är intresserad av och tycker om att göra och sen se vad jag kommer fram till. Ja det ska jag göra nu!

Förresten så har jag kommit på en riktigt bra affärsidé, eller det gjorde jag för många år sedan, men den idén kommer jag inte att avslöja här! Den är SÅÅ bra!!! Men jag vågar inte ge mig in på den idén än.

/Hon

Nytt jobb!

Ja, idag var jag som sagt på anställningsintervju. På en bilfirma och jag har fått jobb som säljare där nu! Käns som att man kan tjäna mycket pengar ganska snabbt där! Har nästan bara hört dåligt om den bilfirman men det skiter jag i. Jag vill tjäna pengar och är hungrig på att tjäna pengar. Inget som ska kunna hindra mig! Lönen är provisions basread, vilket gör att man kan få in ett par extra slantar. Min förväntan är att tjäna 5´000-10´000 i provision per månad på det jobbet, vilket inte känns så långt borta! Jobbet innebär heller inte så mycket arbete utan kunder ringer direkt till mig och jag visar bilen för den intresserade kunden då det passar bäst. Jag behöver alltså inte finnsa på plats utan "säljer" nästintill per telefon! Jag förväntar att jag kommer att jobba där högst 10h i veckan, så då har jag tid med mina andra projekt också! Något som passar mig utmärkt!

/Han

Ännu en anställningsintevju.

På måndag vid 11 ska jag på en till anställningsitervju, känns väldigt skönt, plus att det är ett jobb som jag tror man kan få in ganska bra med pengar på.

ungrig som bara den är jag, ska gå och kolla lite i kylen om det finns någt gott!

/Han

Ensam ikväll

Ja i natt blir det lite ensamt. Min sambo sover borta i natt och det kunde jag också ha gjort ifall jag hade velat men jag valde att åka hem i stället. Så det blir inte att hålla hans hand i natt när vi ska sova, får bli imorrn i stället. Älskar att hålla hans hand då, det känns så otroligt tryggt! Och så älskar jag ju honom förstås! Det var så roligt idag för hans mamma presenterade mig för en av hennes väninnor och då så sa hon att jag är hans fästmö!  Ja än så är det ingen ring på fingret. ;)

Nä nu är det väl dags att gå och lägga sig. I den städade lägenheten =) . Sov gott!!!

/Hon


Städa städa städa!

Nu är älsklingen iväg men kommer hem igen framåt eftermiddagen/kvällen. Så jag har planerat, igen, att städa upp här hemma. Vi har äntligen köpt dammsugarpåsar så vi slipper sopa lägenheten i forsättningen. Kan säga att det har varit lite svårt att sopa mattan, men nu ska det äntligen bli rent! Jag ska försöka hinna rensa lådan som finns under sängen också. Där i har jag en massa "skolgrejer" som jag inte har så mycket användning för just nu. Behöver det utrymmet till annat. Det gäller ju att planera möbleringen när man bor två stycken i en etta. Jösses vad jag tjatar om det känner jag. Min sambo måste vara otroligt trött på det tjatet för jag nämner säkert varje dag hur trångt vi har det här. Men samtidigt måste jag säga att jag trivs väldigt mycket här och den dagen vi flyttar till något större så kommer det nog kännas väldigt jobbigt. Men jag kan inte låta bli att tänka på en garderob där båda får plats med sina kläder, ett sovrum med en dubbelsäng, ett badrum som är stort nog att fler än en person i taget kan befinna sig där, och en balkong! Vad skönt att kunna gå ut på en balkong och sätta sig och äta frukost eller bara sitta i solen. Helst vill jag ha en trea så att vi har ytterliggare ett rum där vi förhoppningsvis kan ha ett kontor där vi driver våra företag (eller så småningom en plats för en liten bebis ;) ) . Men det får bli lite längre fram förstås, en sak i taget. Oj, vad sporrad jag blev till att leta efter ännu fler jobb och arbeta fram ännu fler företagsidéer! Jag tror att man måste tänka på sina drömmar för att man ska känna sig sporrad till att arbeta sig dit man vill. Men samtidigt, hälsan och välbefinnandet, det är det allra viktigaste! Kliché? NÄ! Det är faktiskt så! Det är ju faktiskt grunden till att man ens ska kunna orka arbeta sig till den tillvaro man vill ha! Vad tycker ni?

Nä nu är det dags att ta tag i städandet, nu har jag ju skrivit det i bloggen så nu måste det bli gjort! En annan sak att ta tag i gällande bloggen är bilderna! Vi lägger upp alldeles för lite med bilder. Får bli skärpning!

/Hon

Nytt jobb nya möjligheter!

Som rubriken antyder så finns det möjlighet till mera jobb! Har som "vanligt" jobbat även idag. Hade ett missat samtal på mobilen när jag kom hem, så jag var tvungen att kolla upp det på nätet så klart. Till min förvåning visade det sig att det var ett mindre företag (3 anställda tror jag) som hade ringt, jag har sökt jobb där för ca 1 månad sedan. Måste ringa så fort jag kan i morgon. Tror det finns ganska stora chanser till mera "extra jobb" där. På tal om morgondagen så blir det nog en väldigt lång dag, ska upp vid 5-6 tiden. Jobbigt, men i morgon blir det faktiskt inget jobb alls, utan bara ledighet.

En liten sak jag tänkt på om bloggen är att det verkar som att vi bara söker arbete efter arbet och jobbar så mycket vi bara kan och får. Jo lite så är det just nu, men bloggen är ju till för vi ska kunna berätta om hur vi har gjort för att på ett långsiktigt sätt kunna känna en ekonomisk trygghet utöver en vanlig lön. Våran berättelse om hur vi har gjort och gör för att expandera vårat kapital. Som ni säkert förstår så tror vi inte att det går att jobba sig till en ekonomisk trygghet genom en vanliog anställning. Men som det är nu så behöver vi alla pengar vi kan få tag på i princip, samt att vi satsar på att få ihop ett startkapital. Därför söker och jobbar vi det vi kan i dagsläget.

Det var allt för nu!

Ska sova 3-4 timmar nu.... (Gäsp)

/Han


Anställningsintervju

Nu sitter jag soffan och har lite dåligt samvete. Jag hade planerat att städa och göra ordning i lägenheten tills min sambo kommer hem, och nu är han hemma. Vill ju också göra någon nytta när han är och jobbar, men i stället har jag pratat i telefon, med världens bästa vän, och tittat runt på youtube. Fast iofs, jag har varit på anställningsintervju idag och det är ju nytta. Ärligt talat så gick det nog inte så bra. Grejjen är den att detta arbete kräver till viss del ganska så mycket tunga lyft vilket förmodligen var anledningen till att hon från första början, väldigt tydligt ,iaktog min kroppsbyggnad. Redan där sjönk självförtroendet till botten. Jag är nämligen inte kraftigt byggd utan tillhör nog katergorin liten och smal. Inte så speciellt muskulös utan rätt klen faktiskt. Under hela intervjun hade jag det i tankarna vilket störde mig lite faktiskt. Sen tog hon en bild på mig också. Jag log väldigt mycket för att åtminstone se trevlig ut! =)
Jag var inte förberedd på att få så mycket frågor kring träning och annan fysisk aktivitet för enligt de bekanta som jobbar/har jobbat där så ska det inte vara så extremt fysiskt krävande som det framgick under intervjun.

OJ! Nu ringer det på dörren! See yah!

/Hon


Snabbt och säkert!

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg inann jag går och lägger mig. Har jobbat i dag, från 9-18 ungefär, kommer få jobba i morgon oxå, ska vara på jobbet någon gång mellan 7 och 8. Men det bästa med morgon dagen är att "hon" ska på en arbetsintervju! Jag tror stenhårt på att hon får jobbet, brukar vara ganska säker på att förutspå hur saker och ting kommer falla. Dock finns det en liten del i mig som inte är säker, men som sagt, 98% på att hon får det. Fick inte så mycket info av min sambo hur samtalet hade gått när dom ringde till henne idag. Sånt är alltid bra när man ska analysera hur man tror att det kommer att gå.


Jag skrev igår (tror jag det var) om en liten plan på en liten affär. Tror att den blir av, det var om den där auktionssajten. Mer info om det kommer senare...


Måste bara passa på att tacka min underbara (blivand  fru) flickvän för dom uppmuntande orden hon skrev förut idag! Jätte gulligt och fint, mycket uppskattat!


Kan säga att hon är en smart jä*el. och söt! (vilket inte gör det sämre att bo med henne). Får frukost på sängen nästan varje dag, det uppskattar jag verkligen eftersom jag är så morgon trött så det finns inte.


Thats all for now! Hear you 2 mårrow, eller senare idag!

/Han


Nu ska jag också blogga lite!

Hej! Jag ska väl också skriva lite på bloggen! Har tänkt att skriva här ett flertal gånger men det har liksom inte blivit av. En av anledningarna till det är att jag först inte var så förtjust i namnet på vår blogg. Started out with nothing. Det låter lite som om vi inte har någonting alls men vi bor bra (en etta dock), har fina familjer, vänner, varandra och andra bra saker. Nåja, det är väl inte namnet på bloggen som betyder något utan det man skriver i den, eller? =)

"Han" har varit och jobbat idag. På ett extrajobb, om man kan kalla det så, som förhoppningsvis ska bli till ett mer än ett sk extrajobb. Han visar verkligen framfötterna min sambo och jag är jättestolt över honom! Han har ju bland mycket annat en väldigt god arbetsmoral. Han säger aldrig nej till ett arbete och om jag var arbetsgivare så skulle jag anställa honom direkt. Inte för att han är en riktig snygging men för att han verkligen vill arbeta och göra ett bra jobb. Han är duktig min sambo! Någon gång ska vi starta företag. Tillsammans eller egna spelar ingen roll, eller varför inte både och? Tror verkligen att vi skulle kunna arbeta tillsammans. Vi har lite idéer men det gäller ju bara att bestämma sig för något och sen satsa.

/Hon

Jobb och Ballar av stål...

Har jobbat en liten sväng idag! Kommer snart väldigt troligt att få jobba lite mera...
Hittade en auktionssajt idag spm jag tänkte göra en liten affär på, åter kommer med det när jag bestämt hur jag ska göra med den.

Kollade på Ballar av stål idag, gryyyyymt bra program Martin Soneby är ju bara för skön, tycker faktiskt att han är snäppet vassare än Betnér. Även fast Soneby har varit Betnér "slav" under många år nu.
Längtar tills nästa program kommer! Så nu vet ni vad jag gör på måndagar kl 21:55.

/Han

Skrivfantasin tryter!

Har egentligen energin att skriva något bra inlägg, men fantasin hjälper inte till så mycket...
Kan lägga in ett litet tips så läge, om du har något där hemma som bara ligger och skräpar så kan du lägga upp det till försäljning här ----> www.kopochsalj.se Kostar inget alls.

/Han

Kinamat...

Sov länge idag... Skönt...
Eller sov till strax innan tio, sen var vi och lämnade lilltjejen, har gått bra att vara barnvakt.
Efter det åkte vi och jobbade några timmar, sen blev vi så hungriga och kom på att vi inte hade ätit kinamat på länge, faktiskt väldigt gott!!!!


Kinamten som blev frukost, lunch och halvmiddag.

/Han

Lite lite hosta...

Nu sover hon, eller hon har sovit i ett par timmar nu, har lite hosta. Men ingen större fara, upp tidigt i morgon och lämmna henne till hennes mamma.


Så här mycket kan man äta när man är tre år, sen är man mätt!

/Han

Pust!

Nu är det full fart i lägenheten! Snart läggdags för lilltjejen! Hon har ätit gröt och sedan festade vi till det med coccosboll med skum i!!! Snyggt kök det blev!

Bilder kommer senare!

/Han

Barnvakterna!

Idag är vi barnvakter! Väldigt roligt! En liten tjej på 3 år som ska sova här i natt!
Man blir nog skapligt utmattad i morogn, men i morgon väntar lite mera jobb!

Åter kommer senare!

/Han

UF-mässan!

Bilden är tagen på UF-mässan igår i Linköping!

UF bild
Den absolut bästa montern, samt dom bästa "säljarna" som fanns på mässan.

/Han

Iväg och Jobba!

Trodde som vanligt att man skulle komma upp i skaplig tid för att åka och jobba, tyvärr blev det oxå som vanligt att vi försov oss iställlet! Men gud så skönt det är att znooza!
Nu är vi iaf på väg för att jobba ett par timmar!

/Han.

Hur gör man för att bli rik?

Nja du, finns det något svar på den frågan?

Mina tankar runt det hela är väldigt många, först och främst, vilken summa ska man ha för att vara rik? Måste det vara en summa? Man kan väl vara rik på mkt?

Men nu handlar ju den här bloggen delvis om pengar, så därför tycker jag att vi ska utgå från att det är summor vi pratar om!

Vilken summa måste man då komma upp i för att vara ekonomiskt rik?
100´000? 500´000?
Nja, frågar man mig så är man inte rik när man har 500´000. Men man har väldigt gott om pengar!

Det jag tänker om hur man kan bli rik, eller åtminstonde ett sätt att bli rik är att skapa sig en passiv inkomst!
Det ligger nämligen till så här, stoppar man in tid i ena ändan kommer pengar i andra! Smart va =)

Så det första man behöver (om man inte har något starkapital) är tid!
Jag kan nog låva att väldigt många har väldigt mycket tid i dagens läge. Har ni inte hört reklamen som går på TV nu om något elbolag som säger att vi svenskar tittar på tv/surfar 3-4 timmar om dagen, medans barn och föräldrar pratar med varnadra ca 7 minuter per dag?. Tragiskt! Men jag tror ändå att det ligger till så ungefär!

Skippa TV tittandet i en vecka, oj du fick visst mellan 21-28 timmar över.
3h per dag i 7 dagar. 3*7=21
4h per dag i 7 dagar. 4*7=28

Okey, vi ska vara snälla, ni får se era absoluta favorit program.
Säg 1h per dags TV  /surf per dag.
1h per dag i 7 dagar. 1*7=7

Alltså får vi:
21-7=14
28-7=21
Så säg att vi har 17-18h per vecka som vi istället kan skapa oss en passiv inkomst på!

Vad menas då med en passiv inkomst?
Jo, du lägger ner tid på en sak EN gång och får sedan ut pengar varje månad! Låter kanske för bra för att vara sant va?
Men riktigt så är det inte. Detta gör dock inte att du ska gå in till chefen på måndag och lämmna in tjänste pistolen och din bricka. På det här sättet kan du "endast" få in mellan 100 - 5000 per månad.
Men det som är bra att du lägger bara ner din tid EN gång!

Så sär att du hoppar över att titta på TV i en vecka (17h).

och istället får du ut 500kr på en månad!

Då tänker du genast att det blev väldigt låg lön per timme va?

Jo första månaden har man inte så mycket alls i lön

Men nästa månad när du inte behöver göra något alls är du nog väldigt glad att du la ner 17h på en vecka för då kommer nämligen lite mera  lön.

Så på ett år kan du ganska enklet få ihop ca 5500-6000, på endast 17h!!!

Fantastiskt!


Mer om passiv inkoms i morgon, nu ska jag sova en stund. För när jag vaknar i morgon ska jag jobba på ett "vanligt" jobb.


Även pengar kan växa när man sover!

/Han


Besvikelsen är överhängande!

Vi har som sagt varit på UF-mässan idag. Kanske ska förklara va UF-företag är, UF står då för Ung företagsamhet, och drivs näst intill som ett vanligt företag, bara det att man har det under sin gymmnasie tid. Kan säga som så att det var inte så mycket att se på mässan i dag, eller jo, att titta på fans det ju. Men som ren insperation var det inte så mycket, träffade dock 4 personer som vågade ta kontakt och visa upp sina produkter/tjänster! Mycket starkt gjort av dessa ungdomar! Men till besvikelsen fanns det desto mera att rapportera om, en del montrar förstod man inte vad deras produkt/tjänst alls handlade om, en del montrar fanns det inte folk bakom företaget att fråga alls! Dom flesta stod och åt godis med sina kompisar. Det är företagsamhet det!
Nåka, en del bra fans det som sagt men inte mycket!

Priset av störst besvikelse tar nog en ung tjej som såg ut att ha kommit bort från sin mamma i affären! Hon undrade nog själv vad hon gjorde där!

Ja ja! Nog om detta Några bra killar och tjejer fanns det där som kan leda företag, tror på sin produkt, kan beskriva sin produkt, och kan grunderna i företagsamhet, så med andra ord är inte Sverige förlorat   =)

//Han

UF Mässan!

Nu bär det i väg till mässan, rapport kommer senare!    Haaj så länge!
 
Nu bär det snart i väg till Mässan, ska inte glömma kameran! Så ni får en rapport senare ikväll.

Ha det gött så länge
!

/Han

Morgondagen.

I morgon blir det att åka till en mässa för Ung Företagssamhet, ska bli roligt att titta på vad dom har att bjuda på!

Ska försöka att komma ihåg att ta med kameran så ni får några bilder därifrån oxå.

Ha det gött så länge!

/Han


Mål!

Dags att börja använda bloggen!
Den har trots allt legat upp ett tag utan några inlägg, ingen större mening med en blogg i så fall!

Så vart börjar man?
Det primära borde väl vara att sätta upp lite mål!
Nu tänkte jag föreslå hur du själv sätter upp mål, och uppfyller dom!!!

1. För att det ska fungera bör man ta reda på vad man vill här i livet, sedan skriva ner det (GLÖM INTE ATT SKRIVA NER DET)

2. Försök att precisera dina mål exakt, det kan vara allt möjligt. Allt från att gå ner i vikt till att få bättre relation till sina föräldrar. 
Våra huvudsakliga mål kommer att vara:

Pengar, boende, familj, socialt umgänge.

Egentligen så är det nog det här som alla strävar efter, men bara i sitt huvud. Därför är det OERHÖRT viktigt att skriva ner målena på papper!

3. Skaffa fram kunskap! För att gå ner i vikt måste man äta rätt eller träna sig fysiskt, det är väldigt självklart för många, men hur gör man för att tjäna pengar? Jobbar? Vinner på lotto?
Svaren vet bara du själv, men du måste ha kunskapen för att kunna nå ditt mål!

4. Bryt ner målen i delmål. Om ditt mål är att få en bättre relation till dina föräldra, kan ett delmål vara att säga till dom att du uppskattar dom, nästa delmål kan vara att du tycker om dom. För en del är detta självklart, men för andra är det inte lika självklart.
Om ditt mål är att gå ner i vikt, kan ett delmål vara att gå ner det första kilot!

5. Datum! Man MÅSTE skriva ner NÄR man ska vara klar med sitt mål!
Detta gäller både för ditt mål och dina delmål, om du har som mål att tjäna pengar kan ditt första delmål vara att tjäna 100kr. Skriv vilken dag du ska ha den där hundra lappen i handen!
(När/om man ser att man inte når sitt mål/delmål får man självklart skjuta upp sitt mål, det finns saker som vi inte kan styra över, sjuka barn, egen sjukdom mm. Men då måste man analysera varför man inte har nått sitt mål! Detta gör att du inte kommer att gå i samma "fälla" igen!)

6. Titta visuellt på ditt mål varje dag! Läs lappen med dina mål på! Häng upp den på badrumsspegeln och läs den varje gång du borstar tänderna, du kommer (om du är renlig av dig) att läsa lappen minst två gånger om dagen! Tillslut kan du texten utan till, men det är viktigt att du ändå läser vad som stårpå den! Du får ännu bättre effekt om du läser det högt, låter kanske lite dumt att stå med tandborsten i munnen och läsa högt för sig själv, men jag lovar, det funkar!

Och du GLÖM INTE punkt nummer ett!!!

Lycka till!

Hör gärna av dig om hur det går med dina mål.

/Han

Jädrans!

Hade skrivit ett långt inlägg om hur man sätter mål och faktiskt uppfyller dom, men men, det försvan innan jag han lägga upp det!

Skriver ett nytt inlägg om det !

/Han

RSS 2.0