Mål!

Dags att börja använda bloggen!
Den har trots allt legat upp ett tag utan några inlägg, ingen större mening med en blogg i så fall!

Så vart börjar man?
Det primära borde väl vara att sätta upp lite mål!
Nu tänkte jag föreslå hur du själv sätter upp mål, och uppfyller dom!!!

1. För att det ska fungera bör man ta reda på vad man vill här i livet, sedan skriva ner det (GLÖM INTE ATT SKRIVA NER DET)

2. Försök att precisera dina mål exakt, det kan vara allt möjligt. Allt från att gå ner i vikt till att få bättre relation till sina föräldrar. 
Våra huvudsakliga mål kommer att vara:

Pengar, boende, familj, socialt umgänge.

Egentligen så är det nog det här som alla strävar efter, men bara i sitt huvud. Därför är det OERHÖRT viktigt att skriva ner målena på papper!

3. Skaffa fram kunskap! För att gå ner i vikt måste man äta rätt eller träna sig fysiskt, det är väldigt självklart för många, men hur gör man för att tjäna pengar? Jobbar? Vinner på lotto?
Svaren vet bara du själv, men du måste ha kunskapen för att kunna nå ditt mål!

4. Bryt ner målen i delmål. Om ditt mål är att få en bättre relation till dina föräldra, kan ett delmål vara att säga till dom att du uppskattar dom, nästa delmål kan vara att du tycker om dom. För en del är detta självklart, men för andra är det inte lika självklart.
Om ditt mål är att gå ner i vikt, kan ett delmål vara att gå ner det första kilot!

5. Datum! Man MÅSTE skriva ner NÄR man ska vara klar med sitt mål!
Detta gäller både för ditt mål och dina delmål, om du har som mål att tjäna pengar kan ditt första delmål vara att tjäna 100kr. Skriv vilken dag du ska ha den där hundra lappen i handen!
(När/om man ser att man inte når sitt mål/delmål får man självklart skjuta upp sitt mål, det finns saker som vi inte kan styra över, sjuka barn, egen sjukdom mm. Men då måste man analysera varför man inte har nått sitt mål! Detta gör att du inte kommer att gå i samma "fälla" igen!)

6. Titta visuellt på ditt mål varje dag! Läs lappen med dina mål på! Häng upp den på badrumsspegeln och läs den varje gång du borstar tänderna, du kommer (om du är renlig av dig) att läsa lappen minst två gånger om dagen! Tillslut kan du texten utan till, men det är viktigt att du ändå läser vad som stårpå den! Du får ännu bättre effekt om du läser det högt, låter kanske lite dumt att stå med tandborsten i munnen och läsa högt för sig själv, men jag lovar, det funkar!

Och du GLÖM INTE punkt nummer ett!!!

Lycka till!

Hör gärna av dig om hur det går med dina mål.

/Han

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0